Wednesday, 13 May 2009

Because

i dont wanna blog in english.

entah kenapa but blogging dalam bahsa melayu feels good. rasa macam at home. rasa suam. rasa cam baru lepas kencing dalam swimming pool, bila dekat deep end sorang-sorang. panas slow-slow. rasa yang tidak bisa dibeli, dan jarang kita alami. memang. da lama tak kencing dalam swimming pool. mmmmmmmm. best.

i still miss that perasaan.
perasaan pabila melihat ibu senyum, karna aku botak. tak ramai ibu senyum melihat anak botak. tak ramai budak botak.

Ibu senyum, kawan pun senyum. tgk tuh, bukan main lagi senyum dia, boleh cium bahu cium dia. itulah senyuman sejati.

Namun.

Sekarang masing-masing kian dewasa. Bergaduh dengan ibu bapa. dapat duit hadiah peperiksaan buat makan, buat bayar minyak, buat sedangkan bapa gaji 5 angka. apa kes? biarlah. elok belajar berdikari sekarang, pada cungap-cungap sedar akan realiti setelah zaman U nanti.

Dengki.

melihat orang lain, mendapat sokongan ibu dan ayah. dari kecil hingga besar. melihat bapa-bapa dengan ikhlas meninggalkan pesanan kepada anak masing-masing "belajar rajin-rajin nak".
melihat anak=anak mencium tangan ibu bapa dengan ikhlas, berat hati melihat ibu pergi. dengki melihat orang memakai henset canggih, baju 'topman'. melihat baju kosong RM30.

Kerja

sudah lambat. kubangun lewa lagi. berchatting dengan taiyoob ( haziq ayob ). seronok. die memang kawan sebenar. dari form 1 kita berkongsi cerita. 'angah' gelarannya. Angah dengan lot memang rapat. meski agak gay kutulis sedemikian, namun kubiar ajalah. Angah sentiasa memujuk agar tak ku marah. angah selalu menyebutkan keliwon (lolz tiba-tiba aja). rupa angah pun macam keliwon lolz.

Hilang

Jangan kawan sejati seperti angah pergi. 'kawan' lain sudah pun menunjukkan belang 'lost contact'. di sekolah bukan main kamcing. di dunia sebenar baru kutahu itu semua sementara. member pelik-pelik juga sejati. papaya. burtz. longhand. taiyoob. yeyworgh. beanzh. teks.



5 comments:

L said...

i like the kencing part.dlu pun aku penah buat tp time kecik2 r. just at the corner. ee.. hahaha.

Anonymous said...

LoL..

aku sebahagian dari kwn2 ko yg pelik eh??
haha..

bodo...statement x tahan...
"rupa angah pun mcm Keliwon"

hahaha..

dah la hari tu ckp bapak sorang tu A Samad Said...siott je..

Haziq said...

nsib baik ko x gi uia.. klu x msti swimming poolnya kuning dan berbau..

Haziq said...

agaknya kencing dlm swimming pool ngan kencing dlm seluar time hujan lebat sme x?

Miss Fanna said...

comel je gmba.
cm innocent gle.

ths post makes me sad.
thts why mle2 bce x cmmnt.
"someone loves you" says the teddy bear : )

see the boxes at the bottom (of the post) ? Tick one if you have the time. Because if the genre is disliked, similar posts won't be done. thanks. btw fuck nuffnang.