Saturday, 9 May 2009

Karna Kalian Bjaksana

post ini sekali lagi berunsur "siapa makan cili terasa pedasnya"
ianya berunsur marah karna kebijaksanaan yang membawa pada kelaparan dan seterusnya membawa kepada sakit@penyakit.

jadi hari ini dengan kecewa kubangun dengan ayahku menyalak2, lot banguuuuuuuuuun. ekspresi mukanya seperti bapa kurosaki ichigo, dari komik bleach.

ya, ini bapa ichigo. isshin. seperti bap sya juga, ketika mengejut saya, wajahnya seperti di kiri. ketika hendak ke kerja, di kanan pula. begitu 'convenient' gambar ini.

Jadi kebijaksanaan terlamapau berlaku apabila saya turun untuk mencari makanan. atau 'makanan'. Ibubapa saya mempunyai kuasa magis, iaitu mengghaibkan makanan. ketika saya turun, makanan semua telah ghaib. saya meraba seperti orang buta, karna makanan itu ghaib!!

(saya tidak keluar untuk beli makanan kerana kereta saya dipinjam orang tua saya. kedai pula jauh sungguh).

jadi apabila membuka laci, ada aja duit ditinggalkan, namun kenderaan tiada jua. inilah puncak atau klimaks kebijaksanaan. malah, sebelum mati, orang terkenal ini-juga ada menyebutkan kebijaksanaan ini. lihat tak R=0² itu? HAH! itulah ekuasi kebijaksanaan yang di'execute'kan oleh ibu dan bapa saya.

R ialah duit
= ialah ditinggalkan
0 ialah tanpa, atau tiada
manakala ² ialah kenderaan, kerana simbol z dahulu digunakan oleh orang yunani melambangkan kuda @ lembu

jadi ekuasi ini sebenarnya bermaksud

DUIT DITINGGALKAN TANPA KENDERAAN

jangan jadi ibu bapa sengal apabila dewasa nanti. mana tahu anak anda juga reti menulis blog, buat malu ibu bapa dan diri aja.

6 comments:

Lord of Leo said...

masaklah sendiri.. xkan dapur ko xde bhn mentah macam telur ke,roti canai segera ke , sardin ke, peanut butter ke? lpas gak r sarapan.

Anonymous said...

tol2..haha..

Anonymous said...

takde gmail..haha..anonymous la..

Miss Fanna said...

mesti la ada reason why die x masak sendiri.....
Td ptg die blh je goreng mknn.
Tym pagi xde la tu. Or maybe some othr reasons.
Ok ppl!

Hiz'da said...

haha..siut jer ko ktok parent ko..
aku pot kt dpa arh... heh~

L said...

hahahahahaha! sumpah blog u sume kelakar.saya amat seronok membacanya. (dah jd baku sebentar)

see the boxes at the bottom (of the post) ? Tick one if you have the time. Because if the genre is disliked, similar posts won't be done. thanks. btw fuck nuffnang.